Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟκρατία


Γράφει ο Νικήτας Χρ. Φιλιππόπουλος

Για να λάβουν τα προοδευτικά όνειρα των προγόνων μας τον ιστορικό τους προορισμό

«Οι άνθρωποι δημιούργησαν τους θεούς τέλειους, για να κρύψουν τη δική τους και των πολιτικών τους συστημάτων τις ατέλειες»


Μάης του 1968 από τον Ιούλη του 1967 αυτοεξόριστος λόγω χούντας και εργαζόμενος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, στο τμήμα Γραμμάτων και Ανθρωπίνων Σπουδών. Ενεργός πολιτικά Έλληνας στα οδοφράγματα του Γαλλικού Μάη με δραστήρια συμμετοχή στις συνελεύσεις των barricades (οδοφραγμάτων) κοινωνώντας έτσι των αχράντων της Ελληνικής κληρονομιάς της ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟκρατίας και της Εκκλησίας του Δήμου.
Σήμερα στα 68 μου χρόνια, σημαδιακό αυτό το ’68, να ξαναδώ στην Ελλάδα της κατοχικής κυβέρνησης των Τροϊκανών Κουΐσλινγκ με το κίνημα των θυμωμένων και αγανακτισμένων πολιτών τις συμμετοχικές και άμεσες πολιτικές διεργασίες, που έζησα ως νέος στα γεγονότα του γαλλικού Μάη και του Πολυτεχνείου. Ευτυχής συγκυρία η γλυκιά ανάμνηση να αποφασίζεις στους τόπους του αγώνα εσύ ο ίδιος και οι σύντροφοί σου και όχι το πολιτικό φαγητό να σου έρχεται πακέτο από τις Κ.Ο.Β.Ε.Σ. της κομματικής στρούγκας.
Η θέση, η αντίθεση, η σύγκρουση και η σύνθεση, υφάντρες προοδευτικών διεξόδων, χωρίς μασημένο κομματικοκρατικό φαΐ, που απελευθερώνουν το ανθρώπινο ΕΙΝΑΙ και σπέρνουν στα τρίσβαθα της ΠΟΛΗτικής μας ΥΠΑΡΞΗΣ τη συντροφικότητα της ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.Η «ΝΤΑΠΙΑ» ως κυκλάμινο στου κομματοκρατικού βράχου τη σχισμάδα, ως αντιστασιακό ταμπούρι της πόλης των Ελευθέρων Πολιορκημένων, βαστάει γερά, παρά τις επιθέσεις και τη λοιδορία της κομματικής μιζέριας, στις επάλξεις της ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟκρατίας. Είκοσι τρία (23) ολόκληρα χρόνια το μόνο επαρχιακό και όχι μόνο έντυπο, που πίστευε και πιστεύει ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου όπου οι ΛΑΟΙ θα αποκτήσουν συμμετοχική δημοκρατική παιδεία. Οι απελευθερωμένες από τις κομματικές και ρουσφετολογικές εξαρτήσεις συνείδησης με την οργάνωση των Συμβουλίων του εργαζόμενου και παραγωγικού ΛΑΟΥ, θα σαρώσουν τη νεποτιστική οικογενειοκρατία και τα σαπισμένα και πυορροούντα συστήματα της κεφαλαιοκρατίας και των απομειναριών του καταρρεύσαντος υπαρκτού και στην ουσία ανύπαρκτου σοσιαλισμού!!
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, όμορφο απόφθεγμα που γεννάει πάντα φρέσκιες και λαχταριστές προσδοκίες, στις πλατείες των Αραβικών κρατών, των Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Παρισιού – Μαδρίτης – Λισαβόνας – Ρώμης – Καταλονίας, ακόμα και στην πόλη της Αντίστασης το Μεσολόγγι και σιγά – σιγά θ’ απλωθεί παντού για να λάβουν τα όνειρα της Παρισινής Κομμούνας, της κομμούνας της Θεσσαλονίκης και της Κροστάνδης, ιστορική εκδίκηση.
Νιώθω στο γέρμα της ζωής μου, ότι σιγοπλησιάζει η βουή του αγανακτισμένου και οργισμένου παραγωγικού μελισσίου, που θα βάλει τέλος στον κηφηνισμό της κεφαλαιοκρατίας που στροβιλίζεται στις οικονομικές της κρίσεις.
Θα βάλει τέλος στην αλήστου μνήμης, δικτατορία του προλεταριάτου, που εξελίχθηκε σε κομματοκρατική ολιγαρχία, που έφτυσε και απαξίωσε τη ζωογόνο δύναμη των Σοβιέτ (εργατικών συμβουλίων) στο όνομα των οποίων κερδήθηκε η μεγάλη Οκτωβριανή επανάσταση.
Σύντροφοι της Αριστεράς, όταν η εξουσία δεν έχει άμεση επαφή και διαρκή έλεγχο των ανακλητών συμβουλίων του εργαζόμενου ΛΑΟΥ, θα αποστεώνεται και καταντά ιδιοκτησιακή λογική της κομματικής νομενκλατούρας, που αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει από το βάρος των τσεπικών και ανελεύθερων ανομημάτων της. Έτσι τα πάλαι ποτέ καθεστώτα της κομματοκρατικής Αριστεράς έπεσαν ως «χάρτινη τίγρης» χωρίς ουσιώδη αντίσταση της εργατιάς και των συμμάχων της, αφού είχαν σιχαθεί το κνούτο, τη φτώχια και την ανελευθερία της κομματοκρατικής ΚΑ-ΚΕ-ΜΠΕ το κάθε «Πούτιν», που σφετεριστήκανε την προλεταριακή επανάσταση της γης των κολασμένων, που θεωρείται ως ανώτερο πολιτικό στάδιο, από εκείνο της εκμεταλλεύτρας τάξης των ολίγων καπιταλιστών.
Ανοίχτε τα μάτια σας σύντροφοι της Αριστεράς και αφουγκραστείτε της Αυθόρμητη οργή του συνθήματος, ξυπνήστε πρόβατα. Προβληματιστείτε για την εξέλιξη του Κ.Κ. της Βόρειας Κορέας σε οικογενειοκρατική υπόθεση των Κιμ-Ιλ-Σούνγκ. Οικογενειακή υπόθεση των Κάστρο τείνει να καταντήσει η Κούβα.
Δέστε σήμερα, ο κάθε κομματικός γραφειοκράτης της “κομουνιστικής” Κίνας, έχει από μία παλλακίδα και το κινέζικο “κομμουνιστικό;;” κόμμα, είναι το κύριο οικονομικό στήριγμα του Αμερικανο-Σιωνιστικού κεφαλαίου, που πίνει με το καλαμάκι το μόχθο του κινέζικου εργαζόμενου ΛΑΟΥ, με μεροκάματο 1,50 – 2,00 ευρώ την ημέρα.
Το νέο κοινωνικό στρώμα που δημιούργησε η κομματοκρατία του Κ.Κ. Κίνας, είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πολυτελέστατων μερσεντές και τούτο συμβαίνει, γιατί δεν υπάρχει ο εργατικός έλεγχος της προδομένης επανάστασης των εργατικών Συμβουλίων και της πολιτιστικής επανάστασης του Μάο, που ευτυχώς δεν πρόλαβε να ζήσει τον εκφυλισμό, παρότι έστω και αργά τον είχε διείδει, του κόμματος, που ενώ ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις η κομματική ιεραρχία το απονεύρωσε με το σφάξιμο των οπαδών των Σοβιέτ και τέλος, το οδήγησε στο τακίμιασμα με τον καπιταλισμό.
Κατανοούμε τις γερασμένες διαχρονικές απόψεις της Γραμματέας του ΚΚΕ κυρίας Αλέκας Παπαρήγα, που θέλει να τις θάψει στο ιδεολογικό νεκροταφείο των κομματοκρατικών ελεφάντων, με αυτές μεγάλωσε, τράφηκε και αναρριχήθηκε στο αξίωμά της και καλά κάνει να τις υπερασπίζεται.
Έχουμε όμως κι εμείς το δικαίωμα που πιστεύουμε στις επαναστατικές ΑΞΙΕΣ της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟκρατίας των Εργατικών Συμβουλίων να διαφωνούμε και να σημειώνουμε ότι πάντα τα τριτοδιεθνίστικα κομμουνιστικά κόμματα, απαξίωναν τα αυθόρμητα και αυτοδιαχειριστικά κινήματα επειδή δεν τα ήλεγχαν με τις κομματικές ή τις εργατοπατερικές τους ντουντούκες.
Πάντα τα κακολογούσαν με το επιχείρημα ότι το καπιταλιστικό σύστημα δε φοβάται τέτοιου είδους αντιδράσεις επειδή δεν έβλεπαν ότι υπήρχε η πολιτική υγεία του νέου, του αυθόρμητου, της κατάθεσης ψυχής. Δεν απαντούν όμως στο ερώτημα γιατί η κεφαλαιοκρατία να φοβηθεί τον εφαρμοσμένο κομμουνισμό, αφού βρίσκεται σε παρά φύση, συζυγική σχέση μαζί του, κάνοντας αλλαξοτζακιές, σε βάρος της φτωχολογιάς και ενός νέου προλεταριάτου, που δημιούργησε η κομματική τους νομενκλατούρα, στις κομμουνιστικές λεγόμενες χώρες.
Γαλλικός Μάης του ’68, Πολυτεχνείο και σήμερα οι 100.000 οργισμένοι της πλατείας Συντάγματος που με άμεσες συμμετοχικές διεργασίες να αποφασίζουν ΜΟΝΟΙκομματοκρατίας στο γραμμό-φωνο του 1917.
Θέλω να πιστεύω ότι κι’ αν ακόμα ένα παγκόσμιο αυθόρμητο και αυτοδιαχειριστικό κίνημα με άμεσες συμμετοχικές διαδικασίες, συρρικνωθεί ή εκφυλισθεί, θα ’χει ΣΥΝεισφέρει στην προοδευτική σκέψη, το λιθαράκι της εξέγερσής του, ως διαχρονική παρακαταθήκη, ούτε αυτή τη μικρή αλήθεια, δεν καταλαβαίνουν, εν εικοστώ πρώτο αιώνα, ούτε αυτή!!
Πυρώνω τη σκέψη και με άλκιμη φωνή, παρά την ηλικία μου, θα βροντοφωνάξω, εργαζόμενο παραγωγικό μελίσσι, προοδευτικοί άνθρωποι, στη φουσκαλιασμένη παλάμη της εργασιακής σποράς ΣΠΑΣΤΕ τις κομματικές ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΑΥΤΟοργανωθείτε και ΑΥΤΟδιαχειριστείτε τους ανεργιακούς σας καημούς, κοινωνικοποιήστε τα μέσα παραγωγής, για μια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ με ανθρωπιά, ελεύθερη σκέψη και συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα, ιδού η πρόταση του αύριο.
Χαρίστε τις ΚΕΝΟνίες της μίζας, μάσας, βούτας, αρπακτής και καταπάτησης της ΔΗΜΟσίας περί-ουσίας, στο αλληλοσπαρασσόμενο σκυλολόι της κάθε κομματοκρατικής απόχρωσης, που υποβαθμίζουν και υποτιμούν τον άνθρωπο και την φύση. Ο μεγάλος στοχαστής και εμπνευστής της Αριστεράς (παράγωγο του Άριστος) Κάρολος Μαρξ, με έμφαση σημείωνε «Από ΟΛΟ το μαρτυρολόγιο της ανθρώπινης κοινωνίας, η πιο άγια μορφή είναι του Προμηθέα…».
Ο μεγάλος φίλος της ΣΟΦΙΑΣ των Ελλήνων που οι χριστιανοί αγιοποίησαν (Αγία Σοφία) είχε καταλάβει την ανθρώπινη μεγαλοσύνη, ότι τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά αποκτιέται με αγώνες που οδηγούν στη σταύρωση και την ΑΝΑΣΤΑΣΗ της ανθρώπινης αλληλεγγύης των ΛΑΩΝ και στην ΕΙΡΗΝΙΚΗ τους ΣΥΝ-ΥΠΑΡΞΗ, ως πολίτες του κόσμου (κοσμοπολίτες).
Η Άμεση συμμετοχική ΔΗΜΟκρατία είναι σαν το παραμυθένιο πουλί των Ελλήνων που πεθαίνει και ανασταίνεται ως η οργή της Εκκλησίας του ΔΗΜΟΥ και η πλαστουργή ιδέα της νιας ζωής, στο νυν και αεί και εις τους αιώνες των αιώνων. Τη Ρωμιοσύνη λοιπόν μην την κλαις, εφ’ όσον με τον αυτοδιαχειριστικό της οργισμένο και εξεγερμένο ενθουσιασμό, θα γεμίζει τις πλατείες… ΠΑΜΕ λοιπόν στην Πλατεία της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!


Υ.Γ.
Πάρα πολλοί αναγνώστες μου τηλεφωνούν και θέτουν το ερώτημα: «Είσαι υπέρ της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας κι αν όχι τι προτείνεις;»
Χρόνια τώρα με τα γραπτά μου, έχω τοποθετηθεί ξεκάθαρα με τα όποια λάθη μου και χωρίς ιδεολογικές κωλοτούμπες, που θα μου επέφεραν εξουσιαστικά αξιώματα και τις εξ αυτών οικονομικές απολαβές. Μητέρα των γλωσσών η Ελληνική που όμορφα και ΕΥ-διάκριτα προσδιορίζει την ουσιαστική έννοια της ΔΗΜΟ-κρατίας (Δήμος = Λαός – κρατώ = κυβερνώ).
Σήμερα κυβερνά ο ΛΑΟΣ; ή τα μαντρόσκυλα της κομμα(=μαντρί – στρούγκα)κρατίας, που εξαπολύουν τα λυκόσκυλα να φάνε τα ανυπάκουα και μη υποτακτικά πρόβατα, που θα τολμήσουν να εξέλθουν.
Η κομματοκρατία (κόμμα – κρατεί – κυβερνά) εκφράζει τα συμφέροντα των ισχυρών και ελέγχει το φρόνημα του ΛΑΟΥ μέσω της παροχολογίας και της προσωπικής εξυπηρέτησης (ρουσφετιού) και το φόβο του ΚΡΑΤΟΥΣ (Αρχαιοελληνικά Κράτος – εκ του κρατώ – εξουσιάζω = ΒΙΑ). Αν ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος ΛΑΟΣ (εκ του ΛΑΑΣ = πέτρα = σκληρός = ομοιογενής) είχε της εξουσία, ποιος ο λόγος να είναι οργισμένος και αγανακτισμένος και να βαρεί κατσαρόλες και να φωνάζει «φέρτε πίσω τα κλεμμένα – κλέφτες»!!!
Η πανέμορφη γλώσσα μας κάνει ουσιαστική διάκριση μεταξύ του ΚΥΝΟ (σκύλος) βουλίου και του ΚΟΙΝΟ-ΒΟΥΛΙΟΥ. Στο πρώτο γαυγίζουν τα μπουλντόγκ του κεφαλαίου για να φοβίσουν, στο δεύτερο πρέπει να ανθεί η ΚΟΙΝΗ-ΒΟΥΛΗΣΗ των κοινωνικών στρωμάτων των εργαζομένων ΛΑΟΥ, με ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
Η Άμεση Συμμετοχή είναι ο καίριος πυρήνας της ΔΗΜΟκρατίας, που με την κλήρωση και την ανάκληση αποτρέπει και σωστά κατά τον Αριστοτέλη, από την άσκηση της εξουσίας τους μονιμάδες κομματο-καρεκλοκένταυρους και τους οικογενειοκρατικούς νονούς.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ίσταται πάνω (επαναστατεί) κατά του Κυνο-βουλίου των κεφαλαιοκρατικών και κομματοκρατικών μπουλντόκ, της εκμεταλλεύτριας τάξης και του στρουκτουραλισμένου (ιεραρχικά δομημένου) σοσιαλισμού!!
Ζ-ω, σε πελάγη ιδεολογικής ΕΥτυχίας, γιατί νοιώθω τη δικαίωση των ιδεολογικών μου απόψεων, ακούγοντας σήμερα από χιλιάδες στόματα και την επαύριον από εκατομμύρια το αίτημα της ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟκρατίας, που με Ανιδιοτέλεια και Συνέπεια υπηρετώ.
ΕΝΩΝΩ τη φωνή μου, με τους αγανακτισμένους, οργισμένους και ανήσυχους ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΕΣ σιγοτραγουδώντας:
ΕΝΑ το χελιδόνι η Άνοιξη της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟκρατίας ΑΚΡΙΒΗ, για να ξεμπουκάρουμε τα κομματόσκυλα της πλουτοκρατίας, θέλει, ακόμα, ΔΟΥΛΕΙΑ πολύ…
Ν.Φ.
Τηλ. επικοινωνίας
6939199785                       

 Υ.Γ.
το κείμενο πρωτοδημοσιεύτηκε  στο 
messolonghinews Τηλεφώνησα στον κ.Φιλιππόπουλο και του ζήτησα να το αναρτήσω και στη.νότα. Βεβαίως μου απάντησε .Τον ευχαριστώ πολύ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου