Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

Έτοιμη η τεχνολογία ασύρματου ποτίσματος

Ο φίλος μου ο Χρήστος αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του φάρμα .Έτσι αποφάσισα ,μέρες που είναι, έχει και την ονομαστική του γιορτή , να του κάνω ένα δώρο,όχι τίποτα σπουδαίο...να...πληροφορίες για το πότισμα των λαχανικών.
Το καλοκαίρι με τις πρόβες , τα πεπόνια και οι ντομάτες αν μείνουν από νερό, θα ξεραθούν. Έτσι του προτείνω την εφάρμογη μιας επαναστατικής μεθόδου για να μην έχει πρόβλημα και αυτός και μεις με κείνη την αγριοφωνάρα του που προγκάει τα σπουργίτια και τις δεκαοχτούρες σε απόσταση ενός χιλιομέτρου γύρω απ το θέατρο . Χρόνια σου πολλά Χήστο και δες τι σου βρήκα.

Διεθνή διάκριση πέτυχε το Πολυτεχνείο Κρήτης χάρη στην ανάπτυξη μιας πρωτοποριακής τεχνολογίας για ασύρματα δίκτυα αισθητήρων...πολύ χαμηλού κόστους, που επιτρέπει τη ρύθμιση και τον έλεγχο της κατανάλωσης νερού.
Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική για το αυτόματο πότισμα φυτών σε αγροτικές καλλιέργειες ή άλλες περιβαλλοντικές εφαρμογές καθώς στα προτερήματά της είναι και η, σε μεγάλο βαθμό, εξοικονόμηση ενέργειας, που επιτυγχάνεται με την τεχνική της ανάκλασης σημάτων από τον πομπό (φυτό) στον δέκτη (υπολογιστή) μέσω των κόμβων (αισθητήρων) μετάδοσης των πληροφοριών για τις ποσότητες νερού που χρειάζονται για την άρδευση.
Όπως αναφέρουν τα "Χανιώτικα Νέα" η τεχνολογία αυτή αναπτύχθηκε στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης.

2 σχόλια:

  1. Καταρχήν Πάνο σ' ευχαριστώ, και για τις ευχές και για το δώρο. Σίγουρα θα μου χρειαστεί. Ομως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λες αγριοφωνάρα τη ζεστή και βελούδινη φωνή μου. Μάλλον θα με έχεις μπερδέψει με κάποιον άλλον. Πάντως συγκέντρωσε σε παρακαλώ περισσότερες πληροφορίες για το θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή