Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Μ. Γλέζος: «Η Ιστορία χτυπά την πόρτα μας»

Μ. Γλέζος: «Η Ιστορία χτυπά την πόρτα μας» 
 http://www.newsbomb.gr/

Να μην προσπεράσει η Αριστερά την ευκαιρία που παρουσιάζεται από το ενδεχόμενο να μην συγκεντρώσουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ούτε 51% ούτε 151 βουλευτές, τόνισε ο Μανώλης Γλέζος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού της Πολιτικής Συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» έκανε λόγο για «ευκαιρία από τις λίγες», που προσφέρεται για «να πάρουν την πλειοψηφία του κοινοβουλίου οι δυνάμεις της Αριστεράς».
Για να απαλλαγεί ο ελληνικός λαός από τον δικομματισμό θα πρέπει να μετουσιωθεί η απελπισία, η οργή, η αγανάκτησή του σε πολιτική πράξη: «Αρκεί να το θελήσουμε και να επιβραβευτεί από τον λαό η ενωτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο», τονίζει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.
Ο Μανώλης Γλέζος, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για τη συγκρότηση λαϊκού - πανεθνικού μετώπου που πήρε από κοινού με το Μίκη Θεοδωράκη, λέει ότι θα συνεχίσει η προσπάθεια και μετεκλογικά: «Η ΕΛΑΔΑ αποτελεί την αντίσταση απέναντι στην προσπάθεια υποδούλωσης του λαού και την αλληλεγγύη η οποία πρέπει να αναπτυχθεί για να διασωθούν τα θύματα από τη λαίλαπα που έχει ξεσπάσει εναντίον της πατρίδας μας. Συνεπώς θα υπάρχει όσο θα υπάρχουν οι λόγοι που τη δημιούργησαν».
Τέλος, χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους επαναφέρει το κάλεσμα κοινής δράσης των αριστερών δυνάμεων, λέγοντας: «Δεν έχουμε το δικαίωμα της άρνησης. Δεν είναι δυνατόν να κωφεύουμε όταν η Ιστορία χτυπά την πόρτα μας. Κι αν δεν είμαστε παρόντες στο προσκλητήριο των καιρών, η ζωή η ίδια, το πολιτικό γίγνεσθαι, θα μας καταχωρίσει στους απόντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου